9

Spanjaarden hebben de ultieme vorm van bingewatchen: Napflix

Wie moeite heeft met in slaap vallen, kan daarvoor nu terecht bij een nieuwe Spaanse streamingdienst: Napflix. Een nieuwe zender gevuld met alleen de meest saaie en geestdodende films en tv-programma’s, speciaal om als een blok bij in slaap te vallen.

‘We kennen allemaal wel dat gevoel van insomnia. Je lichaam wil dolgraag slapen, maar je hersenen blijven wakker en op volle toeren draaien. Dus, hoe kunnen we onze gedachten tot rust brengen?’ Dat vroegen bedenkers Victor de Tena en Francesc Bonet zich af.

‘Napflix is een videoplatform waar je de meest rustige en slaapverwekkende uitzendingen vindt om je hersenen tot rust te brengen en om makkelijk bij in slaap te vallen.’

Het aanbod bevat onder meer een twee uur durende lezing van een hoogleraar natuurkunde die de complexiteit van Einstein uitlegt, maar als dat toch nog te mentaal stimulerend is, is er ook nog een kip die non-stop rondjes draait aan een spit. Of een concert van André Rieu.

‘Er zijn zat video’s op YouTube te vinden die we voor ons kanaal konden gebruiken,’ aldus De Tena. ‘Cricketwedstrijden bijvoorbeeld, die sport is ontzettend saai.’ Qua sport is er overigens meer te vinden dan slechts cricket, zoals een fragment uit de Tour de France uit 1992, een complete honkbalwedstrijd en skispringen. ‘We hebben het aanbod geselecteerd op basis van hoe saai het is, of vanwege de liftmuziek die soms op de achtergrond te horen is.

Filmliefhebbers kunnen hun lol op met Code Name K.O.Z., volgens IMDb-gebruikers de meest vervelende film die er bestaat. Of met het ‘experimentele drama’ uit 2011 The Tree of Life. Natuurlijk kan er ook gekeken worden naar wat meer voor de hand liggende beelden zoals de branding bij een tropisch strand, een autorit door de regen, een brandend haardvuur of een acht uur durend verslag van een brandende kaars.

Of zoals de bedenkers beloven op de site: ‘We tillen je siësta naar een heel nieuw niveau.’

Geef een reactie

Laatste reacties (9)