2

Spectaculair! Nieuwe beelden ruimtesprong

De vrije val van vier minuten die de Oostenrijker Felix Baumgartner vorig jaar maakte is met nieuwe beelden in documentaire verwerkt

In 2012 maakte de Oostenrijkse Felix Baumgartner een parachutesprong van 39 kilometer hoogte naar beneden. De beelden waren toen al indrukwekkend, maar nu zijn er nieuwe beelden van de sprong vrijgegeven. Ook is er een documentaire gemaakt over de ruimtesprong.

Baumgartner sprong van de rand van de stratosfeer naar beneden en daalde in een vrije val van bijna 4,5 minuut met een snelheid van meer dan 1.000 kilometer per uur naar beneden. De Oostenrijker verbrak met zijn befaamde Stratos-sprong verschillende wereldrecords. Hij was de eerste mens die zonder hulp van een raket of straaljager sneller was dan het geluid. Meer dan acht miljoen mensen keken naar de livestream op Youtube.
Voor de fans van de ruimtesprong zijn er nu nieuwe beelden vrijgegeven die de minutenlange sprong vanuit verschillende camerastandpunten laten zien, samen met allerlei extra gegevens zoals hoogte, snelheid, G-krachten en de hartslag van Baumgartner. Ook is er nu een documentaire over het project. Om de film te kunnen bekijken, moet je je wel eerst registreren op de site.

Geef een reactie

Laatste reacties (2)