Laatste update 22:21
32

Zijn octopussen buitenaardse wezens? Een groep wetenschappers denkt van wel

Een groep van 33 wetenschappers oppert in het wetenschappelijk tijdschrift Progress in Biophysics and Molecular Biology  dat octopussen afstammen van buitenaards leven. Ze suggereren dat een komeet die op aarde is neergekomen virussen bevatte die tot het ontstaan van de dieren leidde. er wordt zelfs niet uitgesloten dat ingeslagen ijskometen ingevroren eieren bevatten.

Octopussen behoren tot de slimste en uitzonderlijkste dieren op aarde. Zo zijn ze in staat hun eigen dna, of eigenlijk rna, aan te passen. Tegelijkertijd evolueren ze amper. Ze zijn onder meer befaamd vanwege hun vindingrijkheid en camouflagevermogen.

“Het bewijs van de rol van buitenaardse virussen bij de beïnvloeding van de evolutie op aarde bleek recentelijk plausibel vervat in het gen en de transcriptome sequencing van inktvissen. Het genoom van de octopus vertoont een duizelingwekkende complexiteit met 33.000 eiwit-coderende genen. Dat is meer dan bij de homo sapiens.”

Er worden her en der natuurlijk wel wat vraagtekens gezet bij de wilde theorie. Alleen al de opmerking “verder onderzoek is nodig” werd schaterlachend ontvangen. Maar dat mag allemaal geen reden zin niet naar een paar fraaie clips te kijken van onze mogelijk buitenaardse medebewoners.

Geef een reactie

Laatste reacties (32)