Laatste update 17:47
54

Studente staat op tegen slut shaming, wordt neergehaald door GeenStijl

Woensdag, op Wereldvrouwendag, plaatste studente Milou Deelen een filmpje online waarin ze opstaat tegen slut shaming. De video van de 21-jarige studente Europese taal en cultuur werd al meer dan een half miljoen keer bekeken, maar de reacties waren lang niet altijd even lovend. Op hun pik getrapte corpsballen vonden het nodig om beledigingen en verdachtmakingen onder de video te posten. Vervolgens gingen de moraalridders van de extreemrechtse website GeenStijl ermee aan de haal. Ze plaatsten screenshots van roddels over het seksuele gedrag van de studente, onthulden de naam van haar bekende moeder en plaatsten een foto waar Milou met haar moeder en zussen op stond. Dat alles onder de subtiele kop: ‘Corpsmeisje = HOER’.

Haatcampagne
Dat dergelijke artikelen fungeren als een directe uitnodiging om de vrouw in kwestie online te belagen is inmiddels welbekend en uitgebreid gedocumenteerd. Sindsdien krijgt Deelen dan ook aan de lopende band berichtjes van mannen die haar uitschelden of een foto van hun piemel sturen. Ze laat zich echter niet intimideren door de gecoördineerde haatcampagne en conservatieve mores van het trollenleger, Deelen verklaart in de Volkskrant:

“Ik sta op tegen dit soort vernederingen en vervolgens word ik nog tien keer harder geslutshamed. De een mag me niet, de ander vindt dat ik een feminist ben, of dat ik het er zelf naar gemaakt heb. Al was ik met honderd mannen naar bed geweest, dat doet er niet toe. Je mag mij een kutwijf vinden, maar het vernederen van vrouwen op basis van hun seksualiteit is een probleem. Dat kan niemand ontkennen.”

Geef een reactie

Laatste reacties (54)