10

Studenten vechten met dildo’s tegen bizarre wapenwet Texas

'Cocks not glocks!' Studenten keren zich tegen wet die het dragen van verborgen wapens in de klas mogelijk maakt

In de Verenigde Staten lijkt het soms wel of wapens dierbaarder zijn dan mensen. In 2015 vond er gemiddeld meer dan één ‘mass shooting’ – waarbij vier of meer mensen dodelijk getroffen worden – per dag plaats. De reactie van de Texaanse overheid op de geweldsexplosie ligt echter niet zo voor de hand als je zou denken. Ondanks het feit dat vorige week nog een student in Texas omkwam bij een ‘school shooting’ voert men daar, in plaats van het wapenbezit aan banden te leggen, een wet in die het per 1 augustus 2016 mogelijk maakt voor studenten en docenten om verborgen wapens te dragen in het klaslokaal.

Jessica Jin, held en student aan de Universiteit van Austin in Texas, vindt het te bizar voor woorden dat dodelijke wapens niet geweerd worden op haar campus, maar dat er tegelijkertijd een restrictief en preuts beleid geldt ten opzichte van sexuele expressie. Daarom heeft ze een Facebookevent aangemaakt, waarin ze haar medestudenten op de eerste dag van het nieuwe trimester oproept om een dildo aan hun rugzak te bevestigen. Ze schrijft:

De staat Texas heeft besloten dat het totaal niet weerzinwekkend is om dodelijke verborgen wapens in het klaslokaal toe te staan, maar dat sexuele expressie WEL streng gereguleerd dient te worden, om jullie onschuld te beschermen. Je wordt dus eerder bestraft voor het meenemen van een DILDO naar college, dan dat een pistool in de les je in de problemen zou brengen. God verhoedde de penis.

Cc-foto: Bob Pagani

Geef een reactie

Laatste reacties (10)