16

Supporters straffen sterspeler voor transfer met onthoofding op spandoek

Op het doek van Standard Luik-supporters stond een beul die het afgehakte hoofd van Steven Defour in zijn hand hield en de tekst 'RED or DEAD'

Een bijzonder smakeloze stunt van Standard Luik-supporters heeft voetbalfans, voetbalpers en de voetbalbond geschokt. Anderlecht-speler Steven Defour, die jaren succesvol was bij Standard Luik, werd door Luikse fans onthoofd afgebeeld op een gigantisch spandoek bij de eerste uitwedstrijd tegen zijn oude club.

Sporza-commentator Peter Vandenbempt wist niet wat hij zag:

Het dieptepunt is echt wel bereikt op Sclessin. We hebben er gedegouteerd naar gekeken, een mengeling van afgrijzen en verbijstering. En we waren echt niet de enigen in het stadion. Die verwijzing naar de onthoofdingen door IS is verbijsterend en helemaal de grens voorbij, zeker als je weet hoeveel geweld dat allemaal teweeg heeft gebracht in de wereld. We hebben even geen zin meer in het voetbal.

Bob Madou, Businness Director bij de voetbalbond:

Wansmakelijk en onaanvaardbaar spandoek. Hier bestaat geen reglement over, maar we bekijken wel wat we kunnen doen.

CEO van de Pro League, Ludwig Sneyers, roept op tot overleg:

Voetbal is geen oorlog. Er is fairplay nodig op en rond het veld. Ik denk dat we met de clubs om de tafel moeten gaan zitten om dit in de toekomst te voorkomen. We moeten ook de overkoepelende organisatie van de supporters bij het overleg betrekken. Die tifo in Luik is niet gemaakt door één supporter en we kunnen dit niet zomaar laten passeren. De supporters hebben ook hun verantwoordelijkheid. Ik verwacht dat Standard een onderzoek zal openen. Ik ken voorzitter Roland Duchâtelet goed en ik denk dat hij zeker met een duidelijk standpunt naar buiten zal komen.

Cc-foto: Instagram Stijn Steyaert

Geef een reactie

Laatste reacties (16)