27

Tanja Nijmeijer wil Ruud Gullit in match voor vrede

Colombiaanse topvoetballer stelt verzoeningsduel voor met guerrilleros

Tanja Nijmeijer, de Nederlandse vrouw die een hoge positie bekleedt bij de Colombiaanse guerrillabeweging FARC, wil dat Ruud Gullit deelneemt aan een voetbalwedstrijd voor de vrede. Het voorstel voor zo’n wedstrijd komt van de Colombiaanse oud-speler Carlos ‘Pibe’ Valderrama.


De Fuerzas Armadas Revolucionarias de Colombia (FARC) onderhandelen in de Cubaanse hoofdstad Havana over de beëindiging van de al decennia durende gewapende strijd die aan tienduizenden het leven heeft gekost.

De wedstrijd zou een symbool van verzoening moeten zijn. FARC pikte het tegenover een krant gedane voorstel van Valderrama op en nodigt een keur aan oud-voetballers uit om deel te nemen, zoals de Argetijn Diego Maradonna. Nijmeijer, die deelneemt aan de onderhandelingen in Havana, oppert dat Gullit ook deelneemt. Er zouden twee wedstrijden gespeeld moeten worden, een in Havana en een in Colombia, waarbij een team van de rebellen met ook vrouwelijke spelers, het opneemt tegen een team van regeringszijde. De wedstrijd zou onder meer geïnspireerd zijn door de verzoenende kracht die sport bleek te hebben na de afschaffing van apartheid in Zuid-Afrika.

Telesur: FARC invitó a mujeres futbolistas a participar en Picado por la Paz

Africa Top Sports: Les FARC veulent sceller la paix à travers le football

Video onder: Nijmeijer in een interview met de BBC, eerder dit jaar:

Geef een reactie

Laatste reacties (27)