136

‘Terecht dat vrouwen minder verdienen dan mannen’

Bioloog en columnist Midas Dekkers relt op Vlaamse tv: Ongesteldheid is een taboe

Midas Dekkers zette dinsdagavond op de Vlaamse publieke omroep uiteen dat het terecht is dat vrouwen minder verdienen. Ze presteren volgens de bioloog namelijk lang niet zo goed als mannen, want vrouwen zijn immers een week per maand ongesteld. Hij poneerde ook nog dat je kunt beweren dat vrouwen dus eigenlijk maar driekwart salaris moeten krijgen, maar voegde er aan toe dat hij die mening niet onderschreef.


Midas Dekkers over waarom vrouwen minder moeten… door Joop-nl
Tegenover Dekkers zat Freya Van den Bossche, de Vlaamse minister van Energie, Wonen, Steden en Sociale Economie. De minister trok al luisterend naar Dekkers haar wenkbrauwen zo hoog op dat ze bijna de studioverlichting raakten. De bioloog slaagde er echter niet haar met zijn provocatie op de kast te krijgen. “Ik tracht er toch het beste van te maken,” antwoordde ze minzaam lachend. “Nou, dat doet me deugd,” reageerde Dekkers.

Wanneer de discussie gaat over zwangerschapsverlof, gooit Dekkers nog meer olie op het vuur. Hij meent dat kinderen een vorm van vrijetijdsbesteding zijn, waar de maatschappij niet aan mee moet betalen. Hij heeft immers ook geen boot, omdat hij die niet kan betalen. 

In de Belgische krant De Standaard zegt de minister over het optreden in Reyers Laat op Canvas:

Het is járen geleden dat ik nog eens zoveel reacties kreeg na een tv-optreden’, zegt de minister een dag na de uitzending. ‘Ik wist op voorhand dat die man er een sport van maakt om met de nodige humor contraire meningen naar voren te brengen, om je uit je kot te lokken. Maar zijn stellingen waren echt van de pot gerukt. Ik kon er wel mee lachen, maar ik heb duidelijk gemaakt dat ik het niet met hem eens was. Kinderen krijgen is voor mij niet vergelijkbaar met de keuze om een boot te kopen.

De krant kon de media-bioloog niet voor commentaar bereiken. Midas Dekkers heeft namelijk geen mobiele telefoon.

Bekijk de hele uitzending van Reyers Laat hier

Geef een reactie

Laatste reacties (136)