195

‘Terroristen hebben de jihad gekaapt’

DJ Squeak E. Clean probeert met vet nummer negatieve connotatie van term 'jihad' en beeld van moslims te corrigeren 

DJ Skqueak E. Clean en KRS-One hebben onlangs een nieuw nummer uitgebracht met een wel heel bijzondere titel en missie. Het nummer heet ‘Jihad Love Squad’. Wie de hedendaagse media gelooft, ziet in de titel waarschijnlijk nogal een tegenstelling, want jihad, dat is toch wat die enge moslimterroristen doen? Hoe kan dat ook maar iets met liefde te maken hebben?

Deels is dat correct, want jihad betekent heilige oorlog, maar het betekent nog meer: de grote jihad is namelijk de innerlijke strijd van de mens om het goede te doen, in plaats van het kwade. De terroristen hebben met hun propaganda en aanslagen de term weten te kapen, waardoor de gewone moslim deze niet meer durft te gebruiken, aldus Squeak E. Clean.

De dj, die overigens joods is, wil met het nummer het beeld en het verhaal dat media schetsen over moslims corrigeren. ‘Ik denk dat de media in de VS de neiging hebben om islamofobisch te zijn, en moslims op een ééndimensionale wijze schetsen en in negatief daglicht stellen. In een samenwerking met KRS-One en rapformatie N.A.S.A. stellen zij de kwestie nu aan de kaak. 

The Daily Beast: Can a Song Change the Meaning of ‘Jihad’? 

Geef een reactie

Laatste reacties (195)