Laatste update 18:18
59

The Daily Show: Trump is een stand-up komiek die president wil worden

Donald Trump maakt het wel vaker bont met zijn uitspraken maar deze week ging hij volgens velen de grens over door wat gezien wordt als een bedreiging aan het adres van Hillary Clinton. Volgens de campagne zou Trump iets anders met zijn woorden bedoeld hebben, al was het erg duidelijk waar hij op zinspeelde. Trevor Noah van de Daily Show neemt de megalomane, seksistische racist op de hak door hem te vergelijken met een stand-up comedian en de gerenommeerde ‘the dress’ van wie geen twee mensen het eens kon worden over welke kleur die nou was.

In zijn speech zei Trump dat er niets te doen is aan Hillary Clinton die rechters benoemt, mocht zij president worden. “Alhoewel, dan is er altijd nog het 2e amendement”, voegt hij daaraan toe. Het tweede amendement geeft Amerikanen het recht om wapens te bezitten. De uitspraak wordt door velen gezien als een doodsbedreiging of een oproep tot een aanval op het leven van de Democratische presidentskandidaat.

Door zijn laatste opmerkingen daalt de populariteit bij de Republikeinen enorm. De combinatie van het subtiele dreigement en zijn vete met een moslimveteranengezin doet hem niet veel goed. Ook partijgenoten vragen Trump on uit de race te stappen. Het is zelfs zo erg dat een aantal hooggeplaatste Republikeinse politici zegt op Clinton te gaan stemmen.

Analisten zeggen drie maanden voor de verkiezingen dat het een verloren zaak is tegen Clinton. Bijna twintig procent van geregistreerde Republikeinen heeft geen vertrouwen meer in Trump en wil dat hij zich terugtrekt uit de strijd om het Witte Huis. Onder alle kiezers ligt dit percentage op 44 procent.

Donald Trump zinspeelt op het neerschieten van Hillary Clinton

Geef een reactie

Laatste reacties (59)