9

Therapiehonden helpen slachtoffers schietpartij Las Vegas

Er is een reden dat honden bekend staan als de beste vriend van de mens; ze voelen ongelofelijk goed aan wanneer mensen pijn of verdriet hebben. Studies tonen ook aan dat dierondersteunde therapie een ongelofelijk grote steun kan zijn voor mensen die een trauma hebben overleefd, of last hebben van posttraumatische stress stoornis. Daarom is er nu een groep therapiehonden ingevlogen om de slachtoffers van de massamoord in Las Vegas te helpen en te troosten.

De K-9 Comfort Dogs van de Lutheran Church Charities in Illinois zijn speciaal getraind om om te gaan met getraumatiseerde en rouwende mensen. De honden zullen langsgaan bij ziekenhuizen, hotels, scholen, de hulpverleners die bij het bloedbad aanwezig waren en bij herdenkingsdiensten. ‘We gaan alleen langs waar we uitgenodigd worden en we vragen geen vergoeding van de mensen die we helpen’ legt Tim Hetzner, de CEO van de organisatie uit.

De therapiehonden komen vanuit heel de Verenigde Staten naar Las Vegas. Ze hielpen eerder ook de slachtoffers en de nabestaanden van de schietpartij in Sandy Hook, de massamoord in de gayclub Pulse in Orlando, en van orkaan Harvey.

Independent: Therapy dogs flown in to help and comfort Las Vegas shooting victims
CBS: Therapy dogs serve as “second responders” in Las Vegas

Geef een reactie

Laatste reacties (9)