4

TikTokkers weten wel raad met absurde antivaxx-Holocaustvergelijking

In de Amerikaanse staat Oregon werd dit weekend door antivaxxers geprotesteerd tegen de coronavaccins. Dat ging zoals gebruikelijk gepaard met ernstig gebrek aan enig historisch besef, waarbij het verzoek je alsjeblieft te laten vaccineren tegen het coronavirus, werd vergeleken met de aanloop naar de Holocaust. Om die dwaling kracht bij te zetten, lieten de antivaxxers hun schoenen achter bij een muur. Een verwijzing naar de Schoenen op de Donaukade, een gedenkteken in de Hongaarse hoofdstad Boedapest ter nagedachtenis aan de Joden die langs de oever van de Donau door de nazi’s zijn gefusilleerd.

Drie tieners, waaronder Tiktok-gebruiker @foozie03, wisten wel raad met al die achtergebleven schoenen die voor het gemakt keurig per paar waren neergegooid. Na tijdens de demonstratie voor van alles te zijn uitgescholden, kwamen ze na afloop terug om alle schoenen te verzamelen. Die worden nu gedoneerd aan hulpbehoevenden.

@foozie03 These shoes are gonna help a lot of people. Thanks for the donation &lt3 #protest #karen #fyp #antivax #antimask #commie #mutualaid ♬ original sound – Forrest

Geef een reactie

Laatste reacties (4)