12

‘Tja, wat moet je zeggen? Stem op mij!’

De letterlijk nietszeggende campagnespotjes van LPF Eindhoven veroveren internet

We dachten dat het summum van de holle politieke boodschappen was bereikt met het ‘Genoeg is genoeg’ spotje van de PVV. Maar in Eindhoven is een partij die nóg minder informatie in een spotje weet te proppen: LPF Eindhoven.


De boodschap aan de kiezer laat er geen misverstand over bestaan: stem op mij. De opzwepende muziek die zo van een ‘Alle 13 Background!’ album geplukt lijkt en 3D animaties die meer associaties oproepen met pak weg Scientology dan met Eindhovense gemeentepolitiek, doen hun indrukwekkende werk. Maar wat vooral opvalt is het totale maar dan ook totale gebrek aan informatie. Het meest vergaand is nog de belofte ‘controle op gemeentelijke uitgaven’, maar wel een beetje vreemde belofte want dat is gewoon een taak van de gemeenteraad.

De clips die overigens al in mei 2013(!) gemaakt werden en op de officiële Facebookpagina van de nu 2 man sterke fractie staan, gaan viraal op de social media. Lijsttrekker Rudy Reker is eerst niet bereikbaar voor commentaar maar kort na publicatie worden we gebeld door zijn assistente annex echtgenote. “Ik heb hem kunnen overhalen zijn ziekbed te onderbreken.”

Meneer Reker, allereerst beterschap maar waarom zit er geen boodschap in uw spotjes?
“Er is geen boodschap in verwerkt omdat we een paar maanden geleden nog geen verkiezingsprogramma hadden. Bovendien moet je niet alles weggeven. Als je een product wilt verkopen moet je nieuwsgierigheid wekken. Dan gaan mensen op onze website kijken en zien ze dat we tegen arbeiderswoningen voor migranten zijn bijvoorbeeld. Want ja wat moet je zeggen? Veiligheid. Daar valt zoveel over te zeggen.”
Maar kiezers willen toch weten waarom ze op u moeten stemmen?
“Ja, daar zegt u wat, dat is een goed idee van u. We gaan nog een paar nieuw spotjes maken, denk ik. Dankzij u!”
Graag gedaan. Worden ze ook op tv uitgezonden?
“Haha, nee. Maar als u ze wilt vertonen graag!”

Soms is zelfs niet duidelijk of het gaat om een verkiezingsspotje of een toeristische promotie:

Check ook andere bizarre spotjes:
Rode Kruis maant Rita Verdonk campagne te stoppen
PVV-spotje is kijkcijferdrama

Geef een reactie

Laatste reacties (12)