10

Tokyose vrouwen boycotten seks met mannen die op een lul stemmen

Gouverneurskandidaat Masuzoe noemde vrouwen ongeschikt voor politiek omdat ze menstrueren

Japanse vrouwen hebben hun buik vol van het seksisme van Yoichi Masuzoe, die koploper is voor de aanstaande gouverneursverkiezingen van Tokyo. Om te voorkomen dat de conservatieve Masuzoe de touwtjes over Tokyo in handen krijgt, hebben zij besloten seks te onthouden aan mannen die op hem stemmen.

Het demonstratieve sluiten van benen volgt op uitspraken van Masuzoe, waarin hij vrouwen ongeschikt noemt om politiek te bedrijven:

Vrouwen zijn niet normaal als ze ongesteld zijn… Je kunt hen met geen mogelijkheid beslissingen laten nemen over het land (tijdens hun menstruatie) zoals over wel of geen oorlog te starten.

Naast de twittercampagne van ‘the association of women who will not have sex with men who vote for Masuzoe’ werd ook een andere protestwebsite gelanceerd, met 75.000 hits per dag en duizenden handtekeningen tegen de kandidatuur van Masuzoe. Een van de ondertekenaars van de petitie, Etsuko Sato, schrijft op de site:

Masuzoe is een vijand van vrouwen… Hij houdt niet van Japan. Hij houdt alleen van zichzelf.

Alle 16 gouverneurskandidaten voor de aanstaande verkiezingen zijn man, veel van hen 60 jaar of ouder. Ondanks het hoge opleidingsniveau van Japanse vrouwen voelen zij zware sociale druk om zich op het gezin te richten zodra er kinderen komen. Het 19-koppige kabinet van Shinzo Abe telt slechts twee vrouwen en ook de Japanse boardrooms worden overweldigend bevolkt door mannen.

cc-foto: kiki

Geef een reactie

Laatste reacties (10)