10

Trending: Maak een dakloze even blij

Na owling en planking, nu een nieuwe video-trend: geef een dakloze te eten

Het internet staat vol met kittenfilmpjes, porno, grappige pranks, virals als planking en hoe maak je de beste smokey eyes make up tips. Typ een willekeurig woord in de YouTube-zoekbalk in en je komt geheid aan je trekken. Als grappige, maar doelloze, acties als ‘owling’ viral kunnen gaan, dan kun je de kracht van internet ook ten goede gebruiken, redeneerden de drie studenten uit New York, Adam Saleh, Sheikh Ahbar en Abdullah Ghuman – ook wel bekend als The True Story ASA team.


De drie jongens besloten een filmpje te maken waarin ze daklozen te eten geven en nieuwe kleding doneren. Ze krijgen er een glimlach en in sommige gevallen zelfs een knuffel voor terug. Hun intentie: de daklozen een goede dag te geven en de kijker eraan te herinneren altijd positief te blijven. Het is het eerste filmpje in een Ramadan-serie.

In de video schrijven de makers:

Schenk iemand een lach. Het is misschien de enige zonnestraal die ze de hele dag te zien krijgen. Het kan de wereld veranderen. Misschien niet de hele wereld, maar wel hun wereld.”

De video is inmiddels meer dan 600.000 keer bekeken en het doel, een viral maken, is gelukt. Getuige deze video waarin te zien is hoe daklozen wereldwijd eten en drinken toegereikt krijgen.

Het voelt misschien een beetje vreemd, misplaatst zelfs, om daklozen te voeren om ze te kunnen filmen, maar de daklozen hebben te eten en de kijker krijgt een goed gevoel. Win-win. En wie weet komt de boodschap ook aan en loop jij de dakloze die om wat losgeld vraagt de volgende keer niet straal voorbij, maar gun je hem een glimlach.

Geef een reactie

Laatste reacties (10)