Laatste update 13:22
16

Trevor Noah over Trump’s dure liefde voor Saoedi-Arabië

Trump is een grote vriend van Saoedi-Arabië. Nu het regime daar onder vuur ligt vanwege de vermoedelijke gruwelijke moord op Washington Post-columnist Jamal Khashoggi wil hij geen maatregelen nemen want de leveranties van wapens aan de Saoedi’s leveren te veel geld op. Dat geld voor gaat is helaas vaker het geval. Trump gaat echter zoals gebruikelijk nog een paar stappen verder: hij verdedigt het Saoedische regime en vindt dat juist zij slachtoffer zijn. Net zoals…. je verzint het niet.

Trevor Noah laat de rammelende redenaties van Trump hard weerklinken met een scherpe analyse.

De Washington Post heeft nu de laatste column van gepubliceerd, meldt de NOS:

“Mensen in de Arabische wereld zijn slecht of fout geïnformeerd”, schrijft Khashoggi. “Het wordt ze onmogelijk gemaakt om zaken die voor hun regio of hun leven belangrijk zijn te bespreken. Een door de staat bepaald verhaal bepaalt het openbare leven. Een grote meerderheid van de bevolking wordt slachtoffer van dit valse verhaal. En ik zie deze situatie niet snel veranderen.”

Het lijkt alsof onder Trump de VS ook die kant op gaat. Dat toont dat er wellicht meer achter de liefde van Trump zit dan alleen dollars.

Geef een reactie

Laatste reacties (16)