Laatste update 16:03
12

‘Trump hield hand May vast vanwege zijn bathofobie’

Bij het bezoek van de Britse premier May aan president Trump was te zien hoe de laatste plots haar hand beetpakt terwijl ze door een schuin aflopende colonnade liepen. Aanvankelijk werd dat gezien als een gebaar van genegenheid maar uit kringen van het Witte Huis wordt nu een anddere verklaring vernomen, meldt de Engelse Telegraph. Trump zou lijden aan bathofobie, een angst voor hellingen. Hij greep daarom de hand van May vast. Na een paar stappen laat hij weer los en klopt schijnbaar opgelucht en dankbaar op haar arm. Net als hoogtevrees, oftewel acrofobie, heeft bathofobie te maken met de angst om te vallen. De vrees kan er ook toe leiden dat mensen niet durven zwemmen in diep water.

Trump heeft al eerder verklaard dat hij worstelt met een andere fobie, namelijk smetvrees. Voor wie van psychologiseren heeft Trouw een verontrustend profiel van de persoonskenmerken van Trump:

“Het lijkt of hij een afkeer heeft van lichaamssappen, vooral die van vrouwen. Denk aan zijn aanval op de verslaggeefster van Fox News ‘die bloed uit haar dinges had lopen’. Ook een bezoekje van Clinton aan de wc vond Trump ‘walgelijk’. “Walging is een oerreactie op onreinheid. Het lijkt of Trump bovengemiddeld lijdt aan walging”, aldus McAdams. “De in-groep staat bij een autoritair leider juist voor veiligheid, reinheid en goedheid.”

Geef een reactie

Laatste reacties (12)