45

‘Trump is een harteloze, incompetente idioot. En een lul’

‘Amerikanen moeten weten dat er volwassenen in de kamer aanwezig zijn.’ Dat was een van de opmerkingen in het anonieme opiniestuk in de New York Times, ter geruststelling gericht aan het Amerikaanse volk, waarin werd verteld dat er een clandestiene verzetsgroep binnen de overheid de desastreuse plannen van Trump dwarsboomt. Volgens de presentator van Late Night, komiek Seth Meyers, moeten we er echter ernstig rekening mee houden dat er helemaal geen volwassen rondom de Amerikaanse president zijn.

Met orkaan Florence in aantocht maakt Meyers zich ernstig zorgen om de aanpak van de Amerikaanse overheid, mocht de orkaan inderdaad een verwoestende tocht langs de oostkust van de VS maken:

Terwijl president Trump opschept over de manier waarop hij met de nasleep van de orkaan in Puerto Rico is omgegaan, wordt duidelijker dan ooit dat er geen enkele volwassene in de buurt is om Trumps ergste grillen in bedwang te houden.
Met een gigantische orkaan die op miljoenen mensen afstevent, is het immens belangrijk een competente overheid te hebben. Wij hebben een president die niet alleen gevaarlijk incompetent is, maar daar ook nog eens trots op is. Gisteren bijvoorbeeld, noemde hij zijn optreden na de orkaan in Puerto Rico een “ongeëvenaard succes” en vandaag gooide hij daar nog een schepje bovenop.

Meyers verwees naar een tweet van Trump, waarin de president schrijft dat hij een tien met een griffel kreeg voor zijn optreden bij orkanen in Texas en Florida en dat zijn fantastische werk in Puerto Rico niet gewaardeerd wordt, terwijl dat ‘een ontoegankelijk land met slechte elektriciteit en totaal incompetente burgemeester’ is.

‘Ten eerste,’ zegt Meyers daarover, ‘is Puerto Rico helemaal niet ontoegankelijk. Ze hebben er een Ritz Carlton hotel en er gaat elk half uur een vliegtuig naartoe. Je praat erover alsof het Skull Island is en het onmogelijk is om de mensen te helpen omdat hun elektriciteitsvoorzieningen voortdurend worden vernield door King Kong.’

Meyers concludeert:

Serieus, je noemt een humanitaire ramp die duizenden Amerikaanse burgers doodde een ‘niet gewaardeerd succes’ terwijl je de mensen aanviel die er echt iets aan probeerden te doen.
Niet alleen is onze president een harteloze, incompetente idioot, hij is ook een lul.

Geef een reactie

Laatste reacties (45)