Laatste update 18:06
33

Trump liegt weer, maar vergeet dat er videobeelden zijn

De Democratische senator Elizabeth Warren lijkt zich klaar te maken om het op te nemen tegen Donald Trump in de presidentsrace voor 2020. Warren is meermaals het mikpunt geweest van Trumps verbale incontinentie, niet in de laatste plaats omdat hij haar afkomst openlijk in twijfel trekt. In het verleden heeft Warren zich laten ontvallen deels inheems-Amerikaans te zijn. Dat leverde haar de nodige spot op van Trump, die haar onder meer de racistische bijnaam Pocahontas gaf en zei dat ze dat alleen beweert om stemmen te trekken. Maar ook zei Trump tijdens een van zijn bijeenkomsten in Montana dat hij een miljoen dollar bood wanneer Warren een DNA-test zou overleggen waaruit blijkt dat zij inderdaad deels inheems-Amerikaans is. Maandag hielp Warren de president daaraan herinneren.

Op Twitter schreef Warren: ‘O ja, @realDonaldTrump: weet je nog dat je op 7 mei zei dat je een miljoen dollar aan het goede doel zou schenken wanneer mijn DNA een inheems-Amerikaanse afkomst uitwijst? Ik weet het nog wel – en hier is de uitslag.’ Daarbij toonde Warren een screenshot van een artikel uit the Boston Globe met daarin de uitslag. Warren verzocht Trump om het geld over te maken op rekening van een stichting voor inheems-Amerikaanse vrouwen.

Toen Trump maandag met die uitspraak geconfronteerd werd, zei hij eerst ‘Who cares?’ om vervolgens te beweren dat hij die uitspraak over een miljoen dollar nooit gedaan heeft:

Helaas voor Trump staat het bewijs gewoon op video:

 

Geef een reactie

Laatste reacties (33)