Laatste update 21:49
73

Trump weigert Merkel hand te geven

Donald Trump heeft vrijdag een belangrijke meeting met Duitse bondskanselier Angela Merkel gehad. Het is geen geheim dat Merkel niet de grootste fan is van de Amerikaanse president maar zij heeft voor de ontmoeting gesteld benieuwd te zijn naar hoe het persoonlijk contact zal verlopen. Nou, niet heel goed dus volgens Amerikaanse media en als we onderstaande beelden moeten geloven. Tijdens een fotomoment werd er door fotografen om een handdruk gevraagd maar Trump lijkt te weigeren.

In het filmpje hoor je hoe fotografen vragen om een handdruk, wat vrij gangbaar is tijdens het fotomoment. Merkel buigt zich nog naar Trump toe maar hij hoort haar niet of negeert haar en blijft strak voor zich uitstaren. In ieder geval komt er geen hand – zoals bij de ontmoeting met Britse premier Theresa May en de Canadese Justin Trudeau – voor een van Amerika’s belangrijkste bondgenoten.

Update 20:50

Het weigeren om een hand tijdens het fotomoment te geven is niet het enige opmerkelijke aan de ontmoeting tussen Trump en Merkel. Tijdens een persconferentie die zij gezamenlijk gaven beschuldigt de Amerikaanse president een Duitse journalist van het citeren van ‘fake news’.

De verslaggever vraagt aan Trump waarom hij zo bang is voor diverse geluiden van verschillende media, isolationistische handelsbeleid ondersteunt en ongefundeerde uitspraken doet zoals dat Obama hem afgetapt zou hebben. Trump reageert door haar eerst ‘vriendelijk’ te noemen en stelt vervolgens dat niets van wat zij zegt waar is en ze misschien te veel nepnieuws leest. Het grappigste is de reactie van Merkel die op dat laatste als gestoken reageert.

Ook spreekt Trump van een ‘gemeenschappelijke ervaring’ omdat Merkel en hij beiden afgetapt zouden zijn door Obama. Haar gezicht spreekt, weer, boekdelen.

Bron: USA Post

Geef een reactie

Laatste reacties (73)