Laatste update 13:16
15

Doorbraak in onderzoek naar Trump: wie heulde met de Russen?

In de Verenigde Staten loopt de spanning inmiddels hoog op in de kringen rond de Amerikaanse president. Het onderzoek van speciaal aanklager Robert Mueller zou volgens ingewijden op een punt zijn dat er elk moment aanhoudingen kunnen plaatsvinden. Wie? Dat is nog even de vraag. In het kamp van Trump zelf wordt inmiddels zweterig gewezen op samenwerking tussen Clinton en de Russen. Zowel Trumpers als Trump-gezinde media als Fox News hinten op een arrestatie van Hillary Clinton. Maar volgens CNN, dat wist te onthullen dat Mueller inmiddels een naam heeft, gaat het toch echt om een naaste van de Amerikaanse president.

Omdat wel bekend is dát naar alle waarschijnlijkheid een eerste arrestatie niet lang meer duurt, maar niet wíe, is in de VS het speculeren in alle hevigheid losgebarsten. Veelgenoemde namen zijn oud-campagnemanager Paul Manafort, voormalig veiligheidsadviseur Michael Flynn, voormalig buitenlandadviseur Carter Page en advocaat Michael Cohen. Ook zoon Donald Trump jr. en schoonzoon Jared Kushner worden genoemd. The Wall Street Journal denkt dat de mogelijke arrestatie niet direct verband houdt met een samenzwering met de Russen, de kern van het onderzoek, maar met iets dat tijden het onderzoek is komen bovendrijven. Dat zou dan bijvoorbeeld een witwasschandaal kunnen zijn waarbij Manafort betrokken is, aldus the Wall Street Journal.

Voorlopig blijft het nog even bij speculeren en is het wachten op de werkelijke inhoud van de mysterieuze envelop waaarmee Mueller vrijdag naar buiten kwam. Een creatieveling heeft alvast een voorsprong genomen en knutselde bovenstaande video in elkaar. Tip: zet ook vooral het geluid aan voor de zeer toepasselijke achtergrondmuziek.

Geef een reactie

Laatste reacties (15)