8

Vader fietst 2000 km om hart van zijn dochter te horen kloppen in lichaam jongeman

Begin dit jaar verloor Bill Conner zijn dochter als gevolg van een tragisch ongeluk. Ze werd buiten kennis gevonden in een zwembad in de Mexicaanse badplaats Cancun. Ze leefde officieel nog maar haar hersenen waren zwaar en onherstelbaar beschadigd. Het lichaam van de 20-jarige dochter werd naar de VS gevlogen en daar in leven gehouden om haar organen te kunnen transplanteren. Op haar 16e, bij het behalen van haar rijbewijs, had Abbey zich al aangemeld als orgaandonor. Vier levens werden uiteindelijk gered dankzij haar organen.

De 21-jarige Loumonth Jack, Jr. kreeg in dezelfde tijd te horen dat zijn hart stuk was en hij nog tien dagen te leven had als er geen donorhart gevonden werd. Gelukkig voor hem was daar het hart van Abbey.

In mei besloot Bill een fietstocht van duizenden kilometers te maken van zijn woonplaats in Wisconsin naar de plek in Florida waar Abbey overleed, ter harer nagedachtenis. Hij vroeg aan de donororganisatie of er ontvangers waren die hem wilden ontmoeten. Loumonth reageerde. En afgelopen zondag, op Vaderdag, na een fietstocht van 2000 kilometer, ontmoette Bill de jongeman die het leven was gered door zijn dochter. Na de eerste begroeting kreeg hij een stethoscoop aangereikt om te luisteren naar het hart van Abbey, dat nu klopt in het lichaam van Loumonth.

Geef een reactie

Laatste reacties (8)