9

Van Gaal schiet kinderen te hulp in bedtijdstrijd

Video: 'Ik zou ouders ten strengste adviseren hun kinderen op te laten blijven voor de wedstrijd' ... Ook scholen tonen zich flexibel

Hoewel de bondscoach van het Nederlands elftal een enigzins nors imago geniet – vooral bij de pers – zal menig Nederlands kind hem vandaag om de hals hebben willen vliegen. Louis van Gaal adviseerde hun ouders op de persconferentie van woensdag ‘ten strengste’ om kinderen op te laten blijven voor de halve finale tegen Argentinië vanavond, hoe laat het ook mocht worden. De bondscoach schat Argentinië namelijk hoger in dan Costa Rica.


De bondscoach aarzelde geen moment toen het Jeugdjournaal hem vroeg of hij nog een advies had voor Nederlandse kinderen (en hun ouders) die graag op wilden blijven voor de wedstrijd:

Ik zou mijn kinderen altijd de wedstrijd laten zien, want het is iets unieks, denk ik, als je ziet wat voor impact dat heeft op het wereldgebeuren.

En over het algemeen hebben de meeste kinderen ook nog vakantie, dus dat zou ik ze niet willen onthouden.

En anders slapen ze toch niet, want ze zijn zo gespannen om te weten of Nederland gaat winnen of niet. Dus ik zou de ouders ten strengste adviseren om hun kinderen gewoon naar de wedstrijd te laten kijken.

Een aantal leerkrachten en schoolbesturen lijken de mening van de bondscoach te delen. Basisschool De Klimrakker in Leusden bijvoorbeeld laat de kinderen donderdag een uur later beginnen. De school is wel open om 8.30 uur, maar de lessen beginnen pas om 9.30 uur. Ouders hebben enthousiast gereageerd, zo meldt locatiedirecteur Adrie van Dijk aan RTV Utrecht

Je merkt nu al dat kinderen in deze tijd wat minder slapen en op deze manier willen we ze toch dat extra uurtje geven.”

Ook OBS Apollo 11 in De Meern en diverse basisscholen in Baarn en Leiden laten de leerlingen uitslapen.

Geef een reactie

Laatste reacties (9)