6

Dit varken is dé remedie tegen vliegangst


Er zijn ontzettend veel mensen met een vorm van vliegangst. Dat kan voortkomen uit claustrofobie, hoogtevrees of simpelweg de angst om neer te storten. Sommige mensen stappen met knikkende knieën toch in een vliegtuig, anderen zijn alleen aan boord te krijgen na een slaapmiddel in hun melk. Of nou ja, dat gold vooral voor B.A. Baracus in The A-Team. Het Nederlands elftal verloor ooit de weergaloze Dennis Bergkamp omdat hij door zijn onoverkomelijke vliegangst niet meer mee wilde naar uitwedstrijden.

Op het vliegveld van San Francisco hebben ze nu dé oplossing gevonden voor mensen die weliswaar een vlucht boeken, maar vervolgens doodsangsten uitstaan: Lilou, een zeer aimabel varken met een bijzonder talent mensen op hun gemak te stellen.

Lilou maakt onderdeel uit van de zogeheten Kwispel Brigade, een speciaal programma om de vliegangstigen met behulp van dieren wat extra moed te geven. En het werkt. Door voorafgaand aan de vlucht even met Lilou te spelen of te knuffelen, vergeten veel mensen hun angst. Op Instagram legt de verzorger van Lilou haar dagelijkse werkzaamheden vast.

Geef een reactie

Laatste reacties (6)