Laatste update 12:46
5

Video: Mysterie Parijse spookmotor opgelost

Eind mei keek een automobilist op de A4 net buiten Parijs in zijn zijspiegel en zag een motor opvallend dichtbij de vangrail rijden. Toen hij nog eens goed keek bleek dat er helemaal niemand op de motor zat. Je zou het niet geloven maar gelukkig heeft hij er een clip van de motorversie van de Vliegende Hollander gemaakt.

Nadat Le Parisien de clip met het onwaarschijnlijke tafereel publiceerde deden de wildste verklaringen de ronde. Maar nu is dan achterhaald wat er aan de hand was. Luttele seconden voordat de automobilist de motor opmerkte was deze licht aangereden door een andere auto. Daardoor was de berijder van de motor gevallen maar de tweewieler bleef gewoon doorrijden. De automobilist heeft de aan zijn arm gewonde motorrijder opgepikt en de achtervolging ingezet maar ze konden de motor niet meer terugvinden.

Motoren kunnen omdat ze een laag zwaartepunt hebben honderden meters doorrijden zonder berijder. Dagen later werd de motorrijder door de politie gewaarschuwd dat de motor onbeheerd was aangetroffen, ver van de plek van aanrijding verwijderd. Of de motor die tocht geheel op eigen navigatie heeft afgelegd of dat iemand er met de verlaten tweewieler aan de haal is gegaan, is nog onduidelijk.

Bekijk het bizarre tafereel op onderstaande video

Geef een reactie

Laatste reacties (5)