6

Vier voor de prijs van een

Stunt tegen de absurde betalingen aan Universiteitsbestuurders

Het vertrek van de president van de Universiteit van Alberta in Canada is door een groep academici aangegrepen om te protesteren tegen de enorme verschillen in betaling binnen de universiteiten.

Kathy Cawsey ergerde zich al langer aan het feit dat de universiteitsbestuurders zo veel geld verdienen. Om dat te onderstrepen besloot ze om samen met drie collega’s te solliciteren naar de baan, waar een salaris van 400.000 dollar bij hoort. Cawsey:

Er is een groeiende kloof tussen enerzijds het bestuur en anderzijds de staf en de studenten. En hun enorme salarissen stroken bovendien niet met de retoriek van soverheid die ze bezigen, waardoor studieonderdelen zijn wegbezuinigd, vaste medewerkers zijn ontslagen en vervangen door beduidend slechter betaalde flexwerkers en tegelijkertijd het collegegeld is gestegen..

Vrolijk schrijven de vier sollicitanten dat hun huidige salarissen bij elkaar opgeteld makkelijk in de vier ton passen en dat ze met zijn vieren zonder meer over alle gevraagde kwaliteiten beschikken. Het initiatief van Cawsey heeft inmiddels veel navolging gekregen. Maar liefst 13 ander kwartetten hebben ook gesolliciteerd

Lees hier de sollicitatiebrief van Cawsey en collega’s.

Geef een reactie

Laatste reacties (6)