Laatste update 07 juli 2017, 00:22
15

VR video toont hoe het is om als asielzoeker in Groot-Brittannië te wonen

Hoe is het om van huis te vluchten en in een nieuw land een leven op te bouwen? De Britse krant The Guardian heeft een virtual reality film gemaakt om te ervaren hoe het is om als asielzoeker in Groot-Brittannië te leven. ‘Limbo’ laat zien hoe het is om te leven van 5 pond per dag, wachtend op de beslissing die je leven zal veranderen.

Tussen april 2016 en maart 2017 vroegen bijna 37 duizend vluchtelingen asiel aan in de UK. 31 duizend wachten nog op de beslissing of ze mogen blijven. In de tussentijd mogen ze niet werken en niet zelf bepalen waar ze wonen.

De film werd gemaakt na interviews met asielzoekers uit 12 landen en hun advocaten. De stemmen die je hoort zijn de stemmen van de asielzoekers. Ze leiden de kijken door hun ervaringen. Van hun aankomst in een vreemde stad, de onzekerheid over het welzijn van vrienden en familie die zijn achter gebleven, het niet mogen werken en de zorgen om een gesprek met de immigratiedienst waar veel van afhangt. De Guardian wil de eenzaamheid laten zien waarover de asielzoekers spraken. Gevangen tussen twee levens, het leven thuis en het leven dat ze hopen op te bouwen.

Hoe je de video in VR kunt zien lees je hier.

Bron: The Guardian

Geef een reactie

Laatste reacties (15)