Laatste update 12:05
12

Vlaamse tv neemt dochter Filip Dewinter mee naar oorlogszone

De Vlaamse zender Vier heeft voor het programma ‘Terug naar eigen land’ een aantal Bekende Vlamingen (BV-ers) meegenomen naar oorlogsgebied in het Midden-Oosten. Er werd onder meer een bezoek gebracht aan het front waar de bommen van geallieerden vallen en aan een vluchtelingenkamp.

Een van de deelnemers is Veroniek Dewinter, dochter van de beruchte voorman van het Vlaams Belang, die de meeste opvattingen van haar vader deelt. Een ander is de politica Zuhal Demir, kind van alevitische Turkse ouders en politica voor de rechtse Vlaams nationalistische N-VA. Beiden moeten niet zoveel hebben van vluchtelingen, of in ieder geval niet als ze moslim zijn. Beiden geloven ook in het sprookje van een islamitische machtsovername in Europa.

In het eerste fragment is een discussie op de achterbank te zien, in het tweede een bezoek aan het front waar ze uit veiligheidsoverwegingen begeleid worden door een Australische ex-militair en in het laatste fragment ontmoeten ze een vluchtelingengezin waarvan de vader is vermoord door een sluipschutter. De kinderen vertellen een hartverscheurend verhaal. Niet alleen hun vader is vermoord maar ook hun toekomst. Dewinter vindt het moeilijk om bij haar standpunt te blijven. Haar conclusie luidt ongeveer: Ja die mensen moeten zou je moeten helpen, maar ja dan zou je iedereen moeten helpen en omdat je niet iedereen kunt helpen moet je deze mensen ook niet helpen. Het is een alles-of-niets logica op grond waarvan alle ziekenhuizen overal gesloten kunnen worden en de ambulances in de garage kunnen blijven. Maar ja, het is gevoel he, dus dan tellen logica en feiten niet.

Geef een reactie

Laatste reacties (12)