87

Voetbalcommentator laat seksisme de vrije loop bij zien vrouwelijke sportarts

Voetbalcommentator Koert Westerman van Fox Sports liet zijn seksistische fantasieën de vrije loop toen een geblesseerde voetballer op het veld werd geholpen door een vrouwelijke arts. Hij steekt van wal met: “Zou hij gewoon graag verzorgd willen worden door de verzorgster? Die spelers heb je ook. Net bij de club, denken hé wat een knappe verzorgster, ik ga gewoon liggen in de hoop dat ik haar even diep in de ogen kan kijken en mij move na de wedstrijd maak…” Vervolgens bleef hij maar door ratelen met zijn seksueel getinte commentaar.

Sportjournalist Annemarie Postma maakt in een reactie op Twitter duidelijk hoe seksistisch en onprofessioneel Westerman is en wat voor staat van dienst de arts daarentegen heeft: “Suzanne Huurman is clubarts bij PSV, consulent bij Real Madrid en heeft een CV in de medische wereld waar menigeen van droomt. En dan door de commentator zo weggezet worden. In- en intriest.”

Die reactie heeft Westerman kennelijk aan het denken gezet en heeft hem tot het inzicht gebracht dat “mijn opmerkingen inmiddels echt niet meer kunnen”. Hij bood in een reply aan Postma via Twitter excuses aan. Onduidelijk is of hij die ook persoonlijk heeft overgebracht aan de door hem beledigde clubarts.

cc-foto: Markus Spiske

Geef een reactie

Laatste reacties (87)