15

Voorbijganger snoert anti-abortus demonstranten de mond

Zwangere vrouw valt uit tegen demonstranten omdat vrouwen uit abortuskliniek stiekem worden gefilmd 

In Engeland werd afgelopen week geprotesteerd voor een abortuskliniek. Met een groot fotospandoek met daarop een 10 weken oude foetus stonden de demonstranten pontificaal voor de deur van de kliniek vrouwen te belemmeren in hun laatste moeilijke stap. Eén van hen droeg ook een camera op zijn buik en werd goed in de gaten gehouden door een voorbijganger. Toen hij haar voor de gek hield door te liegen dat hij de vrouwen die naar binnen gingen niet filmde, kreeg hij een korte, maar krachtige preek. Maakt het werkelijk uit om voor of tegen abortus te zijn?


Het betoog met heldere argumenten legde de jonge mannelijke demonstrant binnen enkele seconden het zwijgen op. De voorbijgangster, ook nog zwanger, vertelt de man dat hij geen enkele reden heeft om de vrouwen die naar binnen gaan te veroordelen, laat staan nog te filmen als misdadigers, omdat van de buitenkant nooit is te zien wat haar beweegredenen zijn om de zwangerschap af te breken.

De vrouw die om te hoek van het gebouw werkt met probleemkinderen, schetst de situatie helder en duidelijk: “Wij werken met meisjes die zijn misbruikt en gemolesteerd. Maar jij denkt alleen maar aan wat goed is.” Klaarblijkelijk valt het kwartje, want de jongen is gelijk stil en weet niets meer te zeggen. Daarna ziet de voorbijgangster haar kans schoon om hem nog even goed duidelijk te maken dat het belangrijk is dat vrouwen in ieder geval een keuze hebben.

Caitlin Moran,  een bekende tv-persoonlijkheid en columniste in Groot-Brittannië, kwam het filmpje tegen via Twitter en is zo blij met de voorbijgangster dat ze haar een bos bloemen wil sturen ‘namens alle vrouwen’.

”Als iemand die vrouw kent, ik zou haar graag een grote bos bloemen willen sturen, gesigneerd met ’liefde van alle vrouwen’.

Cosmopolitan.co.uk: This amazing woman completely blasts a group of anti-abortion protestors

Geef een reactie

Laatste reacties (15)