Laatste update 13:54
7

Vrouw pest haai, haai bijt vrouw

Een Amerikaanse vrouw die een kleine verpleegsterhaai provoceerde, heeft dat moeten bekopen met een paar flinke bijtwonden in haar arm. De vrouw moest voor verzorging naar het ziekenhuis in Boca Raton (Florida), de haai kwam er minder goed vanaf: het dier overleed aan de arm van de vrouw nog voor de hulpdiensten ter plaatse waren.

Volgens een getuige was de vrouw samen met vrienden bij het strand de haai aan het treiteren. ‘Ze hielden hem bij zijn staart vast.’ De verpleegsterhaai is een veel voorkomende haai in de wateren van Florida. Volwassen dieren kunnen ruim vier meter lang worden en 110 kilo wegen. Aanvallen op mensen komen zelden voor, de verpleegsterhaai valt alleen aan als hij zich bedreigd voelt.

Gelukkig voor de vrouw was de haai die zij als slachtoffer uitkoos nog een jonkie. Ze had wel de pech dat de haai zich voor hij overleed nog stevig wist vast te bijten. De National Park Service waarschuwt badgasten om de haaien met rust te laten: ‘Het kan minuten duren voor een verpleegsterhaai zich ontspant en zijn prooi loslaat.’

HLN

Geef een reactie

Laatste reacties (7)