4

Vuilbekkende komiek in hongerstaking voor Guantanamogevangene

Frankie Boyle op de bres voor laatste Britse gevange Guantanamo Bay ... Shaker Aamer zit al ruim 11 jaar onschuldig vast

De Schotse komiek Frankie Boyle staat erom bekend geen blad voor de mond te nemen, maar politiek activisme was tot op heden niet zijn stijl. Terwijl hij nooit iemand spaart in zijn – vaak harde – grappen, laat hij zich nu van een heel andere kant zien. Boyle is in hongerstaking gegaan uit solidariteit met de Britse gevangene Shaker Aamer, die al sinds december 2011 zonder enige vorm van proces vast wordt gehouden door de Amerikanen. Hoewel meermaals is aangetoond dat Aamer op geen enkele wijze bij terrorisme betrokken is geweest, weigeren de Amerikanen hem vrij te laten.


Aamer is zelf ook in hongerstaking. Zijn advocaat Clive Stafford Smith deed mee, hield het zes dagen vol en heeft nu het stokje doorgegeven aan Boyle. Meer informatie over de zaak van Aamer vindt je op de website van Retrieve, een mensenrechtenorganisatie die opkomt voor gevangenen ‘van Death Row tot Guantanamo Bay’.

Chortle: ‘Frankie Boyle goes on hunger strike

cc-foto: Association of Online Publishers

Geef een reactie

Laatste reacties (4)