77

VVD jaagt kustbewoners schrik aan met photoshop

Liberalen knippen en plakken kustlijn vol met windmolens om verzet tegen bouw te kweken

De VVD in de badplaats Noordwijk voert een vreeswekkende photoshopcampagne om bewoners te mobiliseren tegen de bouw van windmolens in de Noordzee. In werkelijkheid ziet het beeld er wat anders uit.

De bouw van een nieuw windmolenpark in zee is omstreden omdat er plannen zijn de installaties dichterbij de kust te plaatsen. Tot nu toe werd een afstand van 23 kilometer aangehouden maar om kosten te besparen wordt door het kabinet onderzocht of het wenselijk is ze dichter naar de kust te halen. De ANWB heeft in beeld gebracht hoe dat er uit zou zien.

Voor de VVD, fel tegenstander van de windmolens, is dat beeld niet voldoende afschrikwekkend. OM de bevolking te mobiliseren is een photoshop gemaakt die de windmolens presenteert als een soort IJzeren Gordijn, dicht op de kust. Op de foto ook VVD-wethouder Bas Brekelmans die zegt: “Wij kunnen ons niet voorstellen dat er Noordwijkers zijn die dit vooruitzicht zoals op de impressiefoto niet beklemmend vinden.”

Arthur Eijs, gemeenteraadslid voor GroenLinks, twittert:

In #Noordwijk vecht de VVD weer tegen #windmolens, met misleidende foto’s en al. VVD=Vreselijk aan Volksverlakkerij Doen

Geef een reactie

Laatste reacties (77)