Laatste update 13 mei 2018, 13:36
121

VVD slaat plank volledig mis met seksistisch vaderdagbericht

De VVD wilde vaderdag vieren en alle vaders in Nederland eens lekker in het zonnetje zetten met een leuke inhaker op social media. De rechtse partij kreeg echter niet bepaald de reacties waar ze op zaten te wachten. Het beeld dat de VVD van vaders heeft lijkt namelijk recht uit de jaren vijftig te komen, of misschien wel van daarvoor.

Zo informeerde een vader de VVD onder de post dat hun beeld van de werkelijkheid niet verder af kon liggen van de realiteit: ‘ik kook bijna iedere dag…en run het huishouden’ en vroeg een andere partij wat de VVD nu werkelijk betekende voor de vaders van Nederland: ‘VVD, werk nu maar eerst aan een schappelijk vaderschapsverlof’.

Maar een commenter legde de vinger met een flinke laag sarcasme precies op de zere plek: ‘Vandaag mag papa koken. Oooo normaal doet mama dat natuurlijk, emancipatie is nog ver weg bij de VVD’

De post lijkt te impliceren dat het een uitzondering is dat vaders koken, waarmee wel extreem retro rollenpatronen worden uitgedragen. Het idee dat vaders vaker voor hun kinderen zouden kunnen koken, of meer zorgtaken op zich nemen dan alleen af en toe een beetje stoer doen met wat vlees op de grill, is kennelijk nog niet opgekomen bij de partij die vijf dagen vaderschapsverlof na de bevalling ‘controversieel’ achtte.

Niet alleen vrouwen vonden de post belachelijk, maar ook veel mannen vonden het seksisme van de VVD een belediging van hun vaderschap. Ze serveerden de VVD sneller van repliek dan ze normaal de schoollunch van hun kinderen op tafel zetten:

Geef een reactie

Laatste reacties (121)