5

Waargebeurde horror breekt alle records in Argentinië

Gebeurtenis die de Argentijnse samenleving schokte in de jaren 80 is dertig jaar later een hit op het grote doek

Arquimides Puccio was volgens de buren zo’n vriendelijke man. De vrome, conservatieve Argentijn veegde meerdere keren per dag obsessief het stoepje schoon voor zijn huis in een keurige wijk in Buenos Aires. Het ging hem echter niet alleen om netheid: Puccio wilde weten of het geschreeuw van zijn slachtoffers in de kelder niet te horen was op straat.


De film laat het verhaal zien van een ogenschijnlijk normaal gezin van kerkgangers en hun omgang met toekomstige slachtoffers. Een van hen was zelfs een ploeggenoot in het rugbyteam van zoon Alejandro. In de loop van drie jaar vermoordde het gezin Puccio ten minste drie mensen die zij hadden ontvoerd voor losgeld. Een vierde slachtoffer werd bevrijd, na geketend te zijn geweest in een cel in de kelder van het huis van de Puccio’s.

Deze zorgvuldig verhulde horrordaden zijn het onderwerp van de nieuwe film “The Clan”, een verhaal gebaseerd op gebeurtenissen die de Argentijnse samenleving schokten in de jaren 80. De film van regisseur Pablo Trapero, kent de meest succesvolle opening in de geschiedenis van de Argentijnse film. Binnenkort zal de film te zien op filmfestivals in Venetië en Toronto, waarna een release volgt in Europa en mogelijk de Verenigde Staten.

Geef een reactie

Laatste reacties (5)