3

Wat als Syrië Groot-Brittannië was?

Kijken! Indrukwekkende video die de wereld even op zijn kop zet

Verjaardagsliedjes zingen, een verkleedfeestje en aan het eind in de auto in slaap vallen. Ergens in Groot-Brittannië heeft een klein meisje een leuke verjaardag gehad. Maar dan slaat de sfeer om. Paniek breekt uit en Groot-Brittannië vervalt in een conflict als dat in Syrië, waardoor het leven van het meisje wordt verscheurd. Dit is het relaas dat deze campagnevideo van Save the Children vertelt. De liefdadigheidsorganisatie maakte hem in de aanloop naar de derde verjaardag van de burgeroorlog in Syrië.


Volgens de Verenigde Naties zijn inmiddels tienduizend kinderen omgekomen in de Syrische oorlog. 2,3 miljoen mensen zijn voor het geweld op de vlucht geslagen.

“Dat het niet hier gebeurt, betekent niet dat het niet aan het gebeuren is”, stelt de video. Jake Lundi, van Save the Children, zegt bij dat het filmpje bedoeld is om het Britse publiek een beeld te geven van de situatie in Syrië. Dat schrijft de Arabische nieuwszender Al-Arabiya.

Het filmpje is een zogeheten ‘Second a Day”-video. Daarbij wordt van iedere dag een seconde genomen om een ontwikkeling over langere tijd te volgen.

Geef een reactie

Laatste reacties (3)