Laatste update 17:11
3

Wat je speeksel over je liefdesleven zegt

Iedereen is op zoek naar liefde en elke eeuw wordt er opnieuw getracht een formule voor de perfecte match of relatie te vinden. In deze digitale tijd hebben we apps zoals Tinder, Happen, Grindr, en Her. Ook de wetenschap probeert te onderzoeken wat het nou is dat mensen bij elkaar brengt en houdt. Het Amerikaanse stel Sara Seabrooke en Ron Gonzalez denkt met hun bedrijf Instant Chemistry de chemie tussen twee personen te kunnen meten.

Instant Chemistry werkt als volgt: u en uw partner sturen in de ‘relatiekit ‘ twee speekselmonsters naar het bedrijf. Daar wordt vervolgens bepaalde genetische informatie uitgehaald en op basis van wat de initiatiefnemers ‘bio- en neuro-compatibiliteit’ noemen, berekenen ze een score. Seabrooke en Gonzalez zelf scoren bovengemiddeld met 86 procent.

The Guardian heeft een aantal wetenschappers gevraagd of dit echt mogelijk is en die hebben in duidelijke taal laten weten het ‘klinkklare onzin’ te vinden. Toch zweren Gonzales en Seabrooke erbij, al zeggen ze wel dat alleen een biologische compatibiliteit geen garantie is voor een succesvolle relatie en culturele en vooral ‘onbewuste componenten’ een grote rol spelen.

Geef een reactie

Laatste reacties (3)