10

Wat zou jij doen om kindslaven te helpen? Deze dude gaf seks op

'Player' Pete Lynagh zwoer een jaar lang seks af en zamelde duizenden dollars in voor kinderen die slachtoffer zijn van mensenhandel en prostitutie

We kennen allemaal de acties waarbij mensen ‘iets’ doen om geld in te zamelen voor een goed doel. Er zijn zo veel acties en zo veel goede doelen, dat je wel heel origineel moet zijn om nog een beetje op te vallen (en knaken los te peuteren). Ook Pete Lynagh verzon zo’n actie, waarmee hij al meer dan 50.000 Australische dollars wist in te zamelen. Hoe? Door te beloven 365 dagen lang geen seks te hebben.

Nu zal een dergelijke belofte niet iedereen even zwaar vallen, maar Lynagh was iemand voor wie seks met recht een hobby genoemd kon worden. Stappen, meisjes oppikken en one night stands waren zeg maar echt zijn ding. Tot 1 januari 2013, de datum waarop zijn weddenschap met een vriend – die zou uitgroeien tot Pete’s Chastity for Charity-actie – van start ging.

Free to Shine is een Australische organisatie die Cambodjaanse kinderen red van de seksslavernij en hen voorziet van onderwijs en studiebeurzen. De kleine organisatie heeft met het geld wat Lynagh wist in te zamelen twee keer zo veel kinderen kunnen helpen. Waar dat er eerst nog 70 waren zijn het er nu al bijna 140.

Maar niet alleen de kinderen zijn geholpen met de actie van Lynagh, ook hijzelf is veel gelukkiger. “‘Ik heb nu een doel in het leven – mensen helpen – en ik hou van mezelf, ondanks mijn gebreken.” De Noord-Ierse DJ en boksleraar grapte in eerste instantie dat hij het nieuwe jaar in wilde luiden in de Playboy Mansion van Hugh Hefner omringd door zijn ‘bunnies’, maar hield het uiteindelijk bij een rustig etentje met vrienden. Het verbreken van de ‘droogte’ heeft even geen prioriteit, want er staat een nieuw project op stapel met The Big Umbrella, een Australische organisatie die kinderen wil beschermen tegen armoede en uitbuiting. “Ik ben volwassen geworden”, aldus Lynagh.

cc-foto: Pete’s Chastity for Charity

Geef een reactie

Laatste reacties (10)