Laatste update 16:25
5

Weet jij hoe een vulva eruitziet?

De helft van de wereld heeft er een maar erover praten? Ho maar. Uit onderzoek blijkt dat de meeste mensen, inclusief vrouwen, niet eens weten hoe een vulva er volledig uitziet, hoe je met de clitoris moet omgaan of hoe je haar überhaupt moet vinden. The Guardian maakt een vierdelige serie waarin ze het vrouwelijk geslachtsdeel belichten. Aflevering 1: de vulva.

In Frankrijk wordt op de middelbare school de eerste op maat gemaakte 3D-model van een clitoris voor de lessen gebruikt. In 2017 komt de documentaire ‘le Clitoris’ uit. Hieronder de trailer. Kortom: de vulva in opkomst!

In media, films, kunst, porno wordt de vulva vaak verkeerd gepresenteerd. Omdat we zo weinig leren over het vrouwelijk geslachtsdeel en de werking ervan kunnen jonge meisjes en vrouwen zich gaan vergelijken met een ideaalbeeld dat niet de werkelijkheid vertegenwoordigt. De onderdrukking van de vrouwelijke seksualiteit blijft zo voortduren. Daarbij is het voor iedereen die er gebruik van wil maken – man of vrouw – belangrijk om te weten hoe het geslachtsdeel van de helft van de wereld in elkaar steekt.

Le clitoris – Animated Documentary Trailer (2016) from Lori Malépart-Traversy on Vimeo.

Geef een reactie

Laatste reacties (5)