38

Welke moeder loopt er niet halfnaakt achter de kinderwagen?

Reclame werkt op lachspieren van moeders

Kinderwagenfabrikant Bugaboo heeft een reclame hit te pakken, alleen om een iets andere reden dan ze zelf waarschijnlijk voor ogen hadden

‘Kijk hoe fotomodel en moeder Ymre Stiekema fit en gezond blijft met Bugaboo Runner.’ Met deze slogan en bijpassende foto maakt kinderwagenfabrikant Bugaboo reclame voor hun ‘sportieve’ kinderwagen. Alleen kan hun eigen doelgroep, nieuwbakken moeders, de reclame niet helemaal waarderen of beter gezegd: ze vinden de reclame vooral hilarisch en ‘een onrealistisch beeld geven van het moederschap.’ 

‘Geen tijd om bikinilijn te scheren’
Op Facebook stroomden de reacties van moeders in ieder geval massaal binnen. Zo reageerde moeder Ellie Rew op de reclame:

Ik ga haar niet uitschelden om wat ze draagt. Maar ik heb twee kinderen en als ik er zo uit zou zien op weg naar school dan was het alleen maar omdat ik vergeten was mijn kleren aan te trekken omdat we te laat zijn voor school. Mijn 5-jarige zou al van zijn step zijn gevallen, mijn 2-jarige wil zijn schoenen niet aantrekken en er is een grote kans dat ik geen tijd heb gehad om mijn bikinilijn te scheren. Bedenk je maar eens hoe dat eruit zou zien”

Na zwangerschap weer snel in shape
Nu zal de gemiddelde vrouw niet opeens in bikini achter de kinderwagen gaan lopen, maar het lijkt wel een trend om zo kort mogelijk na de bevalling weer in shape te zijn. Regelmatig worden bekende vrouwen, die nog maar net bevallen zijn maar alweer slank zijn, geprezen om deze bijna bovennatuurlijke ‘prestatie’. Zo liet de manager van Doutzen Kroes, Sarah Keller, in maart nog aan de Volkskrant weten:

Na drie weken had ze haar strakke buik alweer terug. Zonder een minuut te sporten

Dit is slechts een voorbeeld maar iemand die ook bekend was met de druk om weer snel in vorm te zijn is actrice Kate Winslet.  Zij liet, net bevallen van haar derde kind, in een interview aan De Telegraaf weten dat:

Bezig om mijn zwangerschapskilo’s kwijt te raken? Welnee, natuurlijk niet! Ik wilde echt niet één van die ‘wow, ze is na 12 weken alweer in vorm’ moeders zijn. Waarom? Omdat het ronduit onmogelijk is om zo snel weer je oude figuur terug te krijgen.

AD.nl: Moeders lachen Bugaboo uit om reclame met Nederlands topmodel

Geef een reactie

Laatste reacties (38)