2

Wereldberoemde boek ‘Le Petit Prince’ opnieuw verfilmd

Kijknou. Prachtige trailer nieuwste verfilming van het wereldberoemde boek Le Petit Prince vrijgegeven

Het is het meest vertaalde boek ooit ter wereld: Le Petit Prince. En het verhaal uit het boek, dat al zeventig jaar oud is, blijft altijd even actueel en inspirerend. Op internet is nu de trailer van de nieuwste verfilming van het magische boek vrijgegeven.


“Toe, teken een schaap voor me.” Wie kent de zinnen niet uit het beroemde boek ‘De Kleine Prins’, geschreven in 1943 door de Franse filosoof en piloot Antoine de Saint-Exupéry. De piloot uit het boek tekent verschillende schapen voor het kind, maar het jongetje is pas tevreden als de piloot een doos tekent en zegt: “Hier zit jouw schaap in”.

Le Petit Prince lijkt op een kinderboek en kinderen vinden het ook magisch, maar wie beter leest en langer nadenkt over de teksten ontdekt een prachtig filosofisch verhaal over de mensheid. In het boek belandt een Franse piloot met pech in de Sahara waar hij plotseling een klein jongetje ontmoet, de Kleine Prins die van een andere planeet komt. Hij raakt met het mannetje in gesprek over de ‘grote mensen’ die hij maar niet begrijpt. Grote mensen zijn eigenaardige wezens. Ze houden zich alleen maar bezig met nummers en kunnen niet meer echt openstaan voor elkaar en waar het werkelijk om draait in het leven. Door hun gesprekken krijg je zijn kijk op de mensheid en kritiek op de maatschappij te zien. Het boek is een ode aan de verbeeldingskracht die we te vaak kwijtraken als we ‘volwassen’ worden.

Het boek leidde tot honderden vertalingen en verschillende verfilmingen, maar deze verfilming is wel erg bijzonder. De nieuwste versie van Le Petit Prince is geregisseerd door Mark Osborne die eerder The Spongebob Squarepants Movie en Kung Fu Panda maakte. Dat klinkt vreemd voor zo’n mooi filosofisch verhaal als De Kleine Prins, maar de trailer heeft iets magisch. Vooralsnog is de teaser alleen nog in het Frans, maar er komt ook een Engelstalige versie. De stemmencast is voor een deel al bekend. Zo doen voor de Franse versie onder andere Marion Cotillard en Vincent Cassel mee en voor de Engelstalige versie Benicio Del Toro, Jeff Bridges en Ricky Gervais. Enige nadeel: de release staat pas gepland voor oktober volgend jaar. We zullen dus nog even geduld moeten hebben.

Geef een reactie

Laatste reacties (2)