Laatste update 23:14
33

Woede om Bill Maher die op tv racistisch N-woord gebruikt in ‘grap’

De Amerikaanse komiek en tv-presentator Bill Maher heeft vrijdagnacht voor flink wat opschudding gezorgd. In zijn programma Real Time voelde hij zich vrij genoeg om dat ene woord te gebruiken waar je als witte man heel ver bij vandaan moet blijven. Dat gebeurde tijdens een interview met senator Ben Sasse uit Nebraska:

Maher: ‘Volwassenen verkleden zich met Halloween, doen ze dat niet in Nebraska?’
Sasse: ‘Het wordt afgekeurd. We doen dat niet zo vaak.’
Maher: ‘Ik moet eens wat vaker naar Nebraska.’
Sasse: ‘Je bent er welkom. We zouden het leuk vinden als je met ons op de akkers komt werken.’
Maher: ‘Op de akkers werken? Senator, ik ben een house n*****.


Sasse reageerde geschokt en ook vanuit het publiek klonken afkeurende geluiden, hoewel een groot deel van de toeschouwers applaudisseerde en Maher zelfs aanmoedigde. Volgens Maher maakte hij ‘maar een grapje’, maar op internet werd met grote afschuw en verontwaardiging gereageerd.

Update: Bill Maher is inmiddels teruggekomen op zijn gewraakte uitspraak. In een reactie laat hij weten:

Op vrijdagavonden is mijn nachtrust altijd het slechts, want ik ben dan aan het denken over de dingen die ik tijdens mijn liveshow heb of zou moeten hebben gezegd. Gisteravond was een bijzonder lange avond, vanwege het woord dat ik in een ondoordacht moment gebruikte en dat spijt me. Het woord was aanstootgevend en ik heb er spijt van het gezegd te hebben, het spijt me heel erg.

Ook zender HBO, waar Mahers show te zien is, heeft afstand genomen van de uitspraak. De zender heeft laten weten dat de uitspraak van Maher ‘volstrekt onverdedigbaar’ is. De uitzending zal in tegenstelling tot de andere uitzendingen van het programma niet herhaald worden.  

Geef een reactie

Laatste reacties (33)