51

Wolf verschijnt middenin Brabantse woonwijk

In de West-Brabantse gemeente Lage Zwaluwe heeft een bewoner gefilmd hoe een wilde wolf ’s nachts door de straten wandelt. Omroep Brabant schrijft:

Op de kruising van de Biesboschweg en de Nieuwlandsedijk loopt de wolf. Op de beelden van Janet is te zien hoe het beest midden op straat loopt. Als de wolf in de gaten heeft dat mensen naar hem kijken, gaat hij ervandoor. (…) De wolf maakte grote indruk op Janet. “Ik heb er vannacht ook wakker van gelegen. Gelukkig was onze kat al binnen. Maar het was wel gaaf.” (…) Janet heeft het filmpje ook op sociale media gedeeld en krijgt al veel reacties. “Zo ook van een man die vanmorgen zijn hond uitliet en vijf seconden oog in oog met de wolf heeft gestaan.” De wolf lijkt zaterdagmorgen dus nog in West-Brabant te zijn.

Volgens experts gaat het vrijwel zeker om een echte wolf. Dat het dier zich meteen uit de voeten maakt als hij mensen ziet, is ook tekenend. Wolven zijn mensenschuw. Een ooggetuige bevestigt dat het dier banger voor hem was dan andersom.

Aan de andere kant van het land, in het zuidwesten van Drenthe, is ondertussen een wolvenpaar gesignaleerd, meldt RTV Drenthe:

Het is voor het eerst dat een wolvenkoppel gespot is in Drenthe. Staatsbosbeheer wil – om ‘wolventoerisme’ tegen te gaan – niet zeggen waar de twee dieren precies gezien zijn. “De locatie maken we bewust niet specifieker, om de wolven rust te geven.” Het is nog niet duidelijk of het koppel zich hier ook gevestigd heeft.

Geef een reactie

Laatste reacties (51)