13

Zevende-eeuws decolleté op tv gaat Chinezen te ver

Historisch drama van de buis gehaald omdat actrices teveel inkijk hadden

De dure Chinese tv-show ‘The keizerin van China’, met de populaire actrice Fan BingBing (X-Men, Iron Man 3) werd in december van de commerciële zender Hunan TV gehaald. Technische redenen werden aangevoerd voor het verdwijnen van de serie, maar toen de show in januari weer werd uitgezonden, zagen Chinese kijkers alleen nog de hoofden van de actrices.


Kijkers speculeerden al voordat de show terugkwam op tv dat de ‘televisie-politie’ van China de kijkers de veel besproken weinig verhullende kostuums van de vrouwelijke personages wilde ontnemen. Dit vermoeden werd bevestigd toen de show weer op tv kwam, dit keer zonder decolletés.

Een gebruiker op Weibo, het Chinese equivalent van Twitter, schreef:

Ik had niet gedacht dat mensen in de 21ste eeuw zo conservatief konden zijn. Ze zijn nog minder open-minded dan mensen ten tijde van de Tang-dynastie, een millennium geleden.

Niet alleen decolletés worden van de Chinese buis geweerd, de Chinese censoren hebben eerder ook tijdreizen, overspel en one-night stands uit beeld gehaald. Ook woordgrappen mochten niet meer, omdat ze in strijd zouden zijn met “de bevordering en verbetering van de uitstekende traditionele Chinese cultuur”, aldus de censoren.

New York Times: A Historical Drama Shows Too Much Cleavage For China’s Censors

Beeld: The Independent

Geef een reactie

Laatste reacties (13)