1

Zo heet hebben deze muzikanten het nog nooit gegeten

Kijknou: Kun jij nog werken als je een rauwe chilipeper eet? Het Deens Nationaal Kamerorkest lukt het, maar met heel veel zweet en tranen

We weten het allemaal wel, wat er gebeurt als je teveel hete pepers eet. Maar wat doet het met je als je een van de heetste pepers ter wereld eet en vervolgens een een concert moet geven? Het Deens Nationaal Kamerorkest probeerde het.


Het kamerorkest werd uitgedaagd door Claus Pilgaard, een Deense fan van hete pepers, ook wel genaamd ‘Chili Klaus‘, en toevallig ook gelegenheidsdirigent. De muzikanten en de dirigent speelden de ‘Tango Jalousie’ van Jacob Gade en aten halverwege een super hete peper, rauw in een keer op om vervolgens door te spelen.
In eerste instantie merk je niet zoveel van hun ‘culinaire’ intermezzo, maar al gauw beginnen de eerste tranen te vloeien en worden de hoofden steeds roder. Het is een lijdensweg en dat zie je. En als je weet hoe het voelt wanneer je een verkeerde peper eet, dan is het een wonder dat ze het er nog zo goed vanaf brengen.

Geef een reactie

Laatste reactie