8

Zo vang je een glas bier zonder knoeien

Kijknou… De wetenschappelijke verklaring waarom de zanger van John Coffey op Pinkpop het bierglas kon vangen en leegdrinken tijdens het crowdsurfen

Het was de hele week nieuws en niet alleen in Nederland: David Achter de Molen, zanger van rockband John Coffey, ving een biertje uit het publiek tijden een optreden op Pinkpop terwijl hij aan het crowdsurfen was. En dronk het leeg.


De beelden gingen de hele wereld over en zijn al meer dan 1,3 miljoen keer bekeken. Het is een kort, maar geweldig moment: Achter de Molen veert op de handen en schouders van zijn publiek en opeens wordt hem vanuit het publiek een bierglas toegeworpen, iets wat overigens vaak gebeurt tijdens concerten. Alleen dit keer gebeurde er nog iets: de zanger vangt het glas op met zijn rechterhand en drinkt met geniale nonchalance het glas leeg.

Tijdschrift Slate raakte ook in de ban van de beelden en vroeg de wetenschapsredacteur te verklaren hoe dit mogelijk was. Dat deed hij, en hij maakte er meteen een vermakelijk filmpje bierglas-werpen bij. Kijken!

En hier nog een keer de originele beelden van de vang-actie.

CC foto: 3voor12, VPRO

Geef een reactie

Laatste reacties (8)