Laatste update 22:02
3

Zombie serie The Walking Dead bijna echt na stroomuitval

Als woordvoerder van een bescheiden provinciestadje in Florida ben je vooral bezig met vermiste katten en honden, getuige de Facebookpagina van Lake Worth. De stap naar zombies is dan ronduit bizar te noemen. Toch voelde Ben Kerr, de lokale persvoorlichter, zich genoodzaakt zijn mede-bewoners gerust te stellen. ‘Ik wil benadrukken dat in Lake Worth geen zombies actief zijn.’

Kerr kwam tot zijn niet alledaagse mededeling na een energiestoring, waarbij ruim 7.000 klanten zonder stroom te zitten. Rond kwart voor twee ’s nachts werd een zogenaamd push-bericht verspreid met de tekst: ‘Er zijn nu minder dan 7.380 klanten aangesloten door extreme activiteit van zombies. De hersteltijd is onbekend.’ Hoe het bericht de wereld in is gekomen wordt nog onderzocht.

Florida heeft een reputatie hoog te houden als het aankomt op ‘veiligheidsmeldingen’ voor een groot publiek. In februari 2008 kreeg dezelfde regio een alert voor een aankomende tsunami. De boodschap bleek slechts een test, verzonden door het Tsunami Waarschuwing Centrum in Alaska. Accuweather, een metereologisch instituut verzond niet alleen een noodsignaal naar Florida, maar ook naar gebieden langs de Atlantische Oceaan en de kusten langs de Mexicaanse golf.

Waar Lake Worth aan is ‘ontsnapt’ zie je in een trailer van de AMC-serie The Walking Dead:

Cc-foto: Benny

Geef een reactie

Laatste reacties (3)