29

Zonnebaden op de top van een windmolen

Monnik wordt gefilmd door een drone tijdens zijn pauze in de zon, bovenop een vijftig meter hoge windmolen

Ben je een Benedictijner monnik, dan weet je wel hoe je een rustig plekje moet vinden om even te mediteren. Maar niet voor monnik Joseph Byron. Zijn rustplek in de zon, bovenop een windmolen, werd namelijk ontdekt door een drone.


Joseph Byron werkt op een privéschool in de Amerikaanse staat Rhode Island en houdt tijdens zijn werk regelmatig een pauze op een bijzondere plek: de top van de windmolen van de Portsmouth Abbey School. En die is al gauw vijftig meter hoog.

Daar waant hij zich ongezien en geniet hij van het uitzicht van grote hoogte. Maar deze week kwam hij toch iemand tegen. Of liever gezegd iets: een drone. De drone werd bediend door iemand uit Californië die op vakantie was. De toerist vloog zijn drone tot bovenaan de windmolen en trof daar de monnik aan. Hij zette de wonderlijke beelden op Youtube en sindsdien gaan ze de hele wereld over.

Monnik Byron zat ongezekerd op de top van de windmolen, iets wat hij zelf niet gevaarlijk vindt, vertelde hij de krant ‘Providence Journal’:

Het is niet eng, maar juist heel vredig. En het uitzicht is spectaculair.

Helemaal blij was de monnik niet. Hij klimt al sinds 2006 op de windmolen om daar zo nu en dan even tot rust te komen. Hij vond het dan ook ietwat ergerlijk dat hij opeens niet meer alleen was op zijn eenzame hoogte:

Het lijkt wel alsof je nergens meer heen kan tegenwoordig om alleen te zijn.”

Geef een reactie

Laatste reacties (29)