Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

1 op de 50 Engelsen nu besmet met corona

  •  
05-11-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BRITAIN - UN - CLIMATE - COP26

© Britain's Prime Minister Boris Johnson gestures during a session on the second day of the COP26 UN Climate Summit in Glasgow on November 2, 2021. World leaders meeting at the COP26 climate su

Maar liefst 1 op de 50 Engelsen was afgelopen week besmet met het coronavirus. Dat blijkt uit cijfers van het Office for National Statistics, het Britse CBS. Dat maakt de huidige coronagolf op de Britse eilanden net zo hevig als de tweede, in januari van dit jaar. De grootste stijging is te zien bij jongeren tussen 12 en 24 jaar, en mensen tussen de 50 en 69.
Ook in de andere delen van het Verenigd Koninkrijk is het aantal besmettingen momenteel schrikbarend hoog. Schotland komt er nog het beste vanaf, daar is 1 op de 80 mensen besmet. In Noord-Ierland is dat 1 op de 65, in Wales zelfs 1 op de 40.
Behalve het aantal besmettingen, nemen ook de sterfgevallen door corona toe. De laatste drie dagen op rij, stierven per dag meer dan tweehonderd mensen. Volgens de Britse overheid is er echter nog geen reden om over te schakelen naar “Plan B”, een set nieuwe coronamaatregelen waaronder het verplicht dragen van een mondkapje, gebruik van een coronapas en verplicht thuiswerken.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.