41

10:10:10 – Tijd voor minder CO2 uitstoot

In 188 landen over heel de wereld slaan mensen hun handen ineen om CO2 uitstoot met 10% te verminderen ... Tot nu toe al 7347 evenementen

10:10 is een grote klimaatcampagne waar iedereen aan mee kan doen. De bedoeling is om in 2010 je CO2 uitstoot met 10% te verminderen. Over heel de wereld wordt er actie gevoerd. De international campagnegroep 350.org meldt dat er al ruim 7347 evenement zijn gestart.

Co2 uitstoot verminderen, het lijk heel moeilijk, maar valt uiteindelijk reuze mee. Als iedereen zijn steentje bijdraagt kunnen we de uitstoot in 2010 met 10% verminderen.

10:10 roept mensen op een evenement te organiseren voor deze dag om meer bewustzijn te creëren. Zo kun je vandaag in Nederland mee doen met een Dinner Party:

We nodigen allemaal een groep vrienden uit om bij ons thuis te komen eten. We koken voor hen een heerlijke vegetarische maaltijd. Per persoon die normaal wel vlees had gegeten, besparen we hierdoor 3,3 kg CO2. Kook je dus voor 3 vrienden die normaal vlees eten, dan bespaar je al 10 kg op deze ene dag!

In Frankrijk is er een wandeling georganiseerd om automobilisten erop te wijzen dat er ook andere vervoersmogelijkheden zijn. Ook in Sydney, Australie worden er alternatieven voor de auto aangedragen door middel van een fietsparade.

Ook in Marokko worden de handen uit de mouwen gestoken: Hier wordt de bevolking door middel van een animatie het belang van recyclen uitgelegd.

Vanavond is en een anderhalf uur durende live uitzending, vanuit de MediArena Studio’s van Endemol in Amsterdam. Jeroen Pauw en Menno Bentveld presenteren ‘De grote 10:10 test – Zet het klimaat op 1!’. Hierin krijgen het publiek (in de studio en thuis) én een panel van tien prominente Nederlanders als o.a. Piet Paulusma, Astrid Joosten en Prem Radhakishun 30 gevarieerde vragen voorgeschoteld over het klimaat en het milieu, zoals: Hoeveel energie kost het om één persoon op en neer naar Curaçao te vliegen? En wat zou je met die energie nog meer kunnen?

Meedoen aan een evenement of er zelf één starten kan hier

‘Zet het klimaat op één met Vara’

cc-foto: 350.org

Geef een reactie

Laatste reacties (41)